Sayfalar

25 Haziran 2012 Pazartesi

MERHABA

Sağlıklı beslenmeye olan ilgim, son dönemde iki olayla ivme kazandı.Birincisi Raw( Çiğ) beslenen kızkardeşim Eylem Öztürk, diğeri de Sn.Dr. Ayşegül Çoruhlu'nun "Alkali Diyet" kitabı. İkisine de buradan çok teşekkür etmek istiyorum.

Bu farkındalıkla yol alırken, benim gibi düşünen ya da düşünme eğiliminde olan insanlara, neler yiyebilecekleri konusunda yardımcı olmak niyetindeyim.Bu yolculukta bana eşlik eden herkesle keyifli zamanlar diliyorum hepimize.

Beraber, bilgiyi, lezzeti paylaşmak dileğiyle.


 

Kırmızı Biberde Lezzet Kayığı








Tariflerde mümkün olduğunca sebzelerin besin değerinin kaybolmaması açısından pişirmemeye gayret ediyorum


Aslında bu yemeklerde, kendi damak zevkinize uygun veya elinizde olan sebzelere uygun farklı çeşitler deneyebilirsiniz.


Benim kırmızı biberin içinde kullandığım malzemeler ise;



Çiğ Kaju
Çiğ Badem(1 gece önceden Alkali suda bekletilmiş)

Dereotu
Maydanoz
Deniz tuzu
Zerdeçal 


Tüm malzemeyi rondodan geçirerek elde ettiğimiz karışımı, kırmızı biberlerimizin içine yerleştiriyoruz.


Kaju ve badem, özellikle çiğ beslenmede vazgeçilmez lezzetlerden sadece iki tanesi.

2 yorum:

  1. hayırlı uğurlu olsun :)

    çiğ yemenin alkali beslenmenin önemini fazlasıyla kavradım eminim bir çok kişide anlamıştır. ancak ne tüketeceğim konusunda tıkanınca kaldığım yerden devam ediyordum.. bu blog çok işime yarayacak inşallah.. çok teşekkür ediyorum nice nice yazılara tariflere inşallah...

    YanıtlaSil
  2. Nezihe Hanım,
    Çok teşekkür ederim ilginize.İnanın benim de amacım bizim gibi düşünen dostlara biraz olsun ne yiyecekleri konusunda yardımcı olabilmek.Ekleyeceğim tarifler ve keşfedeceğim yeni lezzetler var, umarım hepberaber yolalırız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil